• Guus van 't Pad Bosch

GREEPERS: van een losse veter naar een onmisbaar product!

Greepers Ltd zag het levenslicht in 2007, maar de geboorte van de eerste GREEPERS vond al veel eerder plaats. Peter Greedy heeft drie kinderen, die inmiddels het huis uit zijn, maar ook hij liep tegen het probleem van vele ouders aan: kinderen met altijd losse en rafelige veters. En zoals zo vaak komen de beste ideeën op momenten dat je het niet verwacht. Peter, optometrist en Corporate Executive, reed in 2001 op de snelweg naar een vergadering toen hij een nieuw systeem voor veters bedacht.


Eenmaal thuis liep hij direct door naar zijn schuur en knutselde de allereerste werkende GREEPER in elkaar. Dit kleine vernuftige apparaatje bootst een normale knoop na en biedt daarbij de mogelijkheid de veters eenvoudig los en weer vast te maken. Daarbij hebben de veters nog wel de kenmerkende lussen, alleen de knoop in het midden wordt dus vervangen door GREEPERS.


Vrienden en familie waren enthousiast en spoorden Peter aan om patent aan te vragen op deze uitvinding. In 2006 werd dit patent toegekend en Peter kon van start met het opzetten van Greepers Ltd. Om zich volledig te richten op de ontwikkeling van GREEPERS zei hij het bedrijfsleven in 2008 vaarwel. Sindsdien werkt Peter aan zijn missie om GREEPERS de standaard te maken voor veters, daarbij samenwerkend met verschillende partijen in de schoen industrie.


Peter wil de hele wereld laten kennismaken met GREEPERS en Nederland was al in een vroeg stadium aangehaakt. Ruud van ’t Pad Bosch richtte in 2008 GREEPER Nederland op, omdat hij direct de toegevoegde waarde van dit innovatieve vetersysteem zag. Al gauw merkt hij dat GREEPERS niet alleen ideaal zijn voor mensen met kinderen, maar ook voor andere doelgroepen. Voor veel sporters, zoals triatleten en lange afstand lopers, is goed zittend schoeisel erg belangrijk. Er is geen tijd om tussendoor nog even de veters te strikken. Doordat GREEPERS ervoor zorgen dat veters niet los raken en dus continue zorgen voor goed zittende schoenen, is dit dé oplossing voor sporters. Niet voor niks is de slogan van GREEPERS: ”Once applied, always tied”.


Een andere groep mensen waarvoor GREEPERS een uitkomst bleek te zijn, zijn mensen met een beperking. Dat kan een verstandelijke beperking zijn, maar ook een lichamelijke beperking. Hierdoor kunnen zij geen veters strikken en zijn dus altijd aangewezen op hulp van anderen. GREEPERS geeft ze hun zelfstandigheid terug doordat veters in één handeling vast en weer los gemaakt kunnen worden. En zelfs mensen die mobiliteit in één hand hebben, kunnen met GREEPERS zelf hun veters vastmaken. De GREEPER assist is een extra hulpmiddel om met één hand de GREEPER te kunnen bedienen.


GREEPERS bleek dus een uitvinding te zijn die voor veel meer groepen mensen handig en in veel gevallen belangrijk blijkt te zijn. De ontwikkeling van het product staat niet stil en met de input van gebruikers, retailers en artsen wordt het product uitgebreid en verbeterd waar nodig. Maar ook wordt er gekeken naar andere kleuren en soorten veters, zodat de GREEPER voor elk paar schoenen geschikt is of het nu sportschoenen, kinderschoenen of leren business schoenen zijn. Voor ieder paar schoenen is wel een GREEPER variant te vinden die past.


Ruud heeft in de Benelux het merk GREEPERS geïntroduceerd en vanaf 2018 versterkte zijn zoon Guus het bedrijf, om GREEPER in de Benelux nog meer op de kaart te zetten. Het doel is om nog meer mensen kennis te laten maken met GREEPERS en natuurlijk om nog meer verkooppunten voor dit unieke product te creëren. Ben je retailer en wil je GREEPERS in je assortiment opnemen? Vul dan even het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.


De verkopen zijn belangrijk, maar nog belangrijker vinden wij het om wat terug te doen. Daarom ondersteunt GREEPERS Benelux Stichting Downsyndroom. Omdat we weten dat zelfstandigheid voor iedereen belangrijk is en ons product daar aan bij kan dragen, staan we elk jaar 5% van onze winst af aan deze stichting. Hiermee kan Stichting Downsyndroom bijdragen aan de ontwikkeling en ontplooiing van kinderen en volwassenen met het Downsyndroom. Daarnaast stimuleren zij de integratie in de maatschappij en geven hen een kans een zo normaal mogelijk leven te leiden. Een belangrijk doel vinden wij en daarom steunen wij deze stichting van harte.


0 keer bekeken

Greeper Benelux

Ontdek

BTW nr op aanvraag

Help

Sociale media

© 2018 - GREEPER BENELUX