• Guus van 't Pad Bosch

Laat een beperking niet je zelfstandigheid beperken

Het hebben van een lichamelijke of een verstandelijke beperking kan de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Je wilt niet te veel van anderen afhankelijk zijn en zo veel mogelijk zelf doen. Wassen, aankleden, veters strikken… het zijn allemaal dingen die heel persoonlijk zijn en die je het liefst persoonlijk doet. Wanneer het om een tijdelijke situatie gaat bijvoorbeeld als gevolg van een ongeval, is het misschien nog te accepteren dat je even wat minder kunt dan voorheen. Maar ook dan wil je zo snel mogelijk weer zelfstandig zijn.


Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende hulpmiddelen die je daarbij kunnen helpen. Daar weten we bij GREEPERS alles van. Oorspronkelijk zijn de GREEPERS veters ontwikkeld als slimme veters voor kinderen. Veterstrikken is voor kinderen vaak erg lastig en de meesten lopen dan ook regelmatig met losse veters. Peter Greedy is een vader van drie kinderen en had dus dagelijks te maken met dit probleem. Hij bedacht hier een oplossing voor en ontwikkelde dit door tot de huidige GREEPERS. Hij had zich in eerste instantie echter niet gerealiseerd dat veel meer mensen baat hebben bij deze handige manier van veters strikken. De GREEPERS werden echter niet alleen gekocht door ouders met kinderen, maar hij kreeg ook veel reacties van mensen met een beperking.


Ouderen met een beperkte mobiliteit, mensen met reuma, mensen met het syndroom van Down, Parkinson, Autisme; zij hebben allemaal baat bij een slimme manier van veters strikken. En dat is precies wat GREEPERS biedt. Met één handeling trek je de veters aan en ze gaan gedurende de dag niet meer los. Ook het losmaken aan het einde van de dag is heel eenvoudig, zonder dat de veters in de knoop kunnen blijven zitten, trek je de veters in één handeling weer los. Om het mensen die slechts mobiel zijn in één hand, makkelijk te maken is er zelfs een extra hulpmiddel, waardoor de GREEPERS met één hand bediend kunnen worden. Je kunt dan dus de schoenen met veters uitkiezen die je leuk vindt en bent niet meer afhankelijk van de beperkte keuze in schoenen met klittenband of instappers.


Maar er zijn meer handige tips dan alleen het strikken van veters. Een handig hulpmiddel voor het aantrekken van je schoenen kan een extra lange schoenlepel zijn. Je hoeft niet meer te bukken en kunt zittend of misschien zelfs staand met steun je schoenen aantrekken. Sokken aantrekken kan ook ingewikkeld zijn, maar met behulp van een sokaantrekker kun je zonder kracht toch de sok over de voeten omhoog trekken. En wanneer alles aan het eind van de dag weer uit moet, maak je de GREEPERS veters in één handeling los en kan een schoen uittrekhulp een uitkomst zijn. Je trekt hiermee zonder bukken je schoenen uit.


Wat kleding aangaat kunnen we ook een aantal tips geven, maar de belangrijkste is misschien wel: maak het jezelf makkelijk. Een blouse met een rij kleine knoopjes is nu eenmaal niet makkelijk aan te trekken, zeker niet als je bijvoorbeeld maar in één hand mobiel bent. Kies dan voor een shirt of een vest met een rits, eventueel met een extra oogje aan de rits. Wanneer je toch graag een overhemd of blouse wilt dragen, kun je gebruik maken van een een knopenhaak. Er zijn online allerlei hulpmiddelen te vinden waarmee je je leven niet alleen makkelijker maakt, maar waardoor je ook zelfstandiger blijft.


GREEPERS Nederland vindt het belangrijk dat ook mensen met een beperking zo zelfstandig mogelijk zijn. Daarom ondersteunen wij de Stichting Downsyndroom. Omdat we weten dat zelfstandigheid voor iedereen belangrijk is en ons product daar aan bij kan dragen, staan we elk jaar 5% van onze winst af aan deze stichting. Hiermee kan Stichting Downsyndroom bijdragen aan de ontwikkeling en ontplooiing van kinderen en volwassenen met het Downsyndroom. Daarnaast stimuleren zijn de integratie in de maatschappij en geven hen een kans een zo normaal mogelijk leven te leiden. Een belangrijk doel vinden wij en daarom steunen wij deze stichting van harte.


Word of blijf dus zo lang mogelijk zelfstandig door het gebruiken van slimme hulpmiddelen, zoals de GREEPERS veters. Het vergroot je zelfvertrouwen en stelt je in staat om te leven zoals jij het wilt, zonder al te veel afhankelijk te zijn van anderen.
0 keer bekeken

Greeper Benelux

Ontdek

BTW nr op aanvraag

Help

Sociale media

© 2018 - GREEPER BENELUX